Jawatan Kosong Sabah 2018 | Pengawal Keselamatan, Gred KP11

Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Sabah 2018
Lembaga Sukan Negeri Sabah

PENGAWAL KESELAMATAN, GRED KP11


Kekosongan :
- Kompleks Sukan Kota Kinabalu : 13 ( 9 lelaki, 4 wanita)
- Kompleks Sukan Keningau : 1
- Kompleks Sukan Penampang : 5
- Kompleks Sukan Kota Belud : 1
- Kompleks Suka Tambunan : 4 ( 2 lelaki, 2 wanita)
- Kompleks Sukan Sandakan : 5 ( 2 lelaki, 3 wanita )

- Kompleks Sukan Tawau : 11 (8 Lelaki, 3 wanita )
- Kompleks Sukan Ranau : 8 ( 6 lelaki, 2 wanita )
- Kompleks Sukan Sipitang : 4
- Kompleks Sukan Beaufort : 4
- Kompleks Sukan Lahad Datu : 4
- Kompleks Sukan Nabawan: 4
- Kompleks Sukan Kudat : 4


Syarat Lantikan:

  1. warganegara Malaysia;
  2. berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
    1. Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
      (Gaji permulaan ialah pada Gred KP11: RM1,205.00); atau
    2. bekas anggota polis atau tentera yang sekurang-kurangnya berpangkat Konstabel Polis Sokongan atau Prebet atau yang setaraf dengannya dan telah disahkan dalam jawatan tersebut serta mempunyai rekod perkhidmatan yang baik.
      (Gaji permulaan ialah pada Gred KP11: RM1,205.00).
  3. Calon bagi lantikan dengan kelayakan di perenggan a) hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
  4. mempunyai syarat-syarat ukuran fizikal dan pancaindera seperti yang berikut:
    1. tinggi sekurang-kurangnya 1.57m bagi lelaki dan 1.53m bagi wanita tanpa bersepatu;
    2. berat badan sekurang-kurangnya 48kg bagi lelaki dan 46kg bagi wanita;
    3. mempunyai ukuran Indeks Jisim Badan (BMI) di antara julat 19 hingga 26;
    4. mempunyai ukuran dada yang biasa sekurang-kurangnya 79sm dan semasa menarik nafas 84sm (lelaki sahaja);
    5. lulus dalam ujian penglihatan bagi mata kiri dan kanan yang diuji berasingan dengan ketetapan V6/9 tanpa menggunakan cermin mata;
    6. pengecaman warna dan pendengaran yang tidak cacat; dan
    7. diperiksa dan diperakui sihat untuk berkhidmat oleh pengamal perubatan berdaftar.

Fungsi Bidang Tugas :
Meliputi tugas-tugas sebagai Pengawal Keselamatan


Tarikh Tutup Permohonan : Dua Minggu Dari Tarikh Pengiklanan

CARA MEMOHON





Permohonan hendaklah dibuat melalui Borang SPA1

Sila DOWNLOAD borang melalui link dibawah

http://www.sabah.gov.my/spans/images/Borang/BorangSPA1.pdf


Sila kemukakan permohonan atau pertanyaan kepada

PENGURUS BESAR
LEMBAGA SUKAN NEGERI SABAH

BEG BERKUNCI 142
88994 KOTA KINABALU
SABAH

Tel : 088 – 253 552 / 253 551
Fax : 088 – 217 830 / 223 034



a) Permohonan dari mereka yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan atau Badan-Badan Berkanun mestilah melalui Ketua Jabatan


b) Setiap Permohonan MESTILAH disertai dengan salinan sijil-sijil yang telah disahkan

c) Hanya permohonan yang ditapis-senarai akan diapnggil untuk temuduga

d) Pemohon-pemohon yang tidak menerima jawapan selepas tiga (3) bulan dari tarikh tutup iklan adalah dianggap TIDAK berjaya.




56 Responses to "Jawatan Kosong Sabah 2018 | Pengawal Keselamatan, Gred KP11 "

  1. Replies
    1. Sila Mohon Menggunakan Borang SPA1, link untuk mendownload borang tersebut ada di dalam artikel

      Delete
  2. Replies
    1. Sila Mohon Menggunakan Borang SPA1, link untuk mendownload borang tersebut ada di dalam artikel

      Delete
  3. Replies
    1. Sila Mohon Menggunakan Borang SPA1, link untuk mendownload borang tersebut ada di dalam artikel

      Delete
  4. Replies
    1. Sila Mohon Menggunakan Borang SPA1, link untuk mendownload borang tersebut ada di dalam artikel

      Delete
  5. saya pun berminat..tp mcm mana mau apply ni are

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila Mohon Menggunakan Borang SPA1, link untuk mendownload borang tersebut ada di dalam artikel

      Delete
  6. Replies
    1. Sila Mohon Menggunakan Borang SPA1, link untuk mendownload borang tersebut ada di dalam artikel

      Delete
  7. Replies
    1. Sila Mohon Menggunakan Borang SPA1, link untuk mendownload borang tersebut ada di dalam artikel

      Delete
  8. Dimana sya prlu isi ini borang permohonan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila Mohon Menggunakan Borang SPA1, link untuk mendownload borang tersebut ada di dalam artikel

      Delete
  9. Saya berminat....bagaimana cara untuk mendapatkan borang jawatan tersebut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila Mohon Menggunakan Borang SPA1, link untuk mendownload borang tersebut ada di dalam artikel

      Delete
  10. Replies
    1. Sila Mohon Menggunakan Borang SPA1, link untuk mendownload borang tersebut ada di dalam artikel

      Delete
  11. Saya askar wataniah.. Mahu masuk bolehh ka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila Mohon Menggunakan Borang SPA1, link untuk mendownload borang tersebut ada di dalam artikel

      Delete
  12. Saya dari SPDRM dan sya berminat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila Mohon Menggunakan Borang SPA1, link untuk mendownload borang tersebut ada di dalam artikel

      Delete
  13. Im from spdrm and im interested

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila Mohon Menggunakan Borang SPA1, link untuk mendownload borang tersebut ada di dalam artikel

      Delete
  14. Im from spdrm and im interested

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila Mohon Menggunakan Borang SPA1, link untuk mendownload borang tersebut ada di dalam artikel

      Delete
  15. Saya berminat... Bagaimana mendapatkan borang jawatan tersebut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila Mohon Menggunakan Borang SPA1, link untuk mendownload borang tersebut ada di dalam artikel

      Delete
  16. Saya berminat... Bagaimana mendapatkan borang jawatan tersebut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila Mohon Menggunakan Borang SPA1, link untuk mendownload borang tersebut ada di dalam artikel

      Delete
  17. Saya berminat... Bagaimana mendapatkan borang jawatan tersebut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila Mohon Menggunakan Borang SPA1, link untuk mendownload borang tersebut ada di dalam artikel

      Delete
  18. Saya berminat... Bagaimana mendapatkan borang jawatan tersebut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila Mohon Menggunakan Borang SPA1, link untuk mendownload borang tersebut ada di dalam artikel

      Delete
  19. Isi borang tu melalui online ka yaa..atau download borang n print baru isi nanti pos alamat yang d sertakan..

    ReplyDelete
  20. Salam semua sijil wajip ka mendapatkan pengesahan nya?

    ReplyDelete
  21. Sya minat jg mau hantar d mn tu borang?

    ReplyDelete
  22. saya berminat .. so nk apply mcm Mn nie tuan?

    ReplyDelete
  23. Apa mau tulis d no kenyataan spa??

    ReplyDelete
  24. Apa nak letak no.kenyataan S.P.A?

    ReplyDelete
  25. saya berminat macam mana cara2 nie....

    ReplyDelete
  26. Salam..sya suda memohon..mudahan mudahanan ada rezeki la sya dpat keja ni..Amin..

    ReplyDelete
  27. SY suda memohon jawatan ini melalui online spa8..adakah sama dengan iklan ini

    ReplyDelete
  28. Kalau gagal bm , tapi credit english bole apply ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba je memohon..manatau rezeki kamu sapa tau kan..

      Delete
  29. Kalau gagal bm tapi credit english bole apply ka ?

    ReplyDelete
  30. apa dokumen² yang perlu disediakan?

    ReplyDelete