Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Sabah 2020 | Pembantu Awam Gred H11 - Jabatan Kerja Raya Sabah - Jawatan Kosong Terkini Negeri Sabah

Terkini

Kerja Kosong Terkini Di Sabah

Friday, 28 August 2020

Jawatan Kosong Kerajaan Negeri Sabah 2020 | Pembantu Awam Gred H11 - Jabatan Kerja Raya Sabah

KEKOSONGAN JAWATAN KERAJAAN NEGERI SABAH

Pemohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berasal dari Sabah yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk mengisi kekosongan jawatan di Jabatan Kerajaan Negeri Sabah seperti berikut :-

NAMA JABATAN JABATAN KERJA RAYA SABAH

NO NOTIS SPANS : 48/2020

Nama Jawatan :
Pembantu Awam Gred H11

Klasifikasi Perkhidmatan: Kemahiran
Kumpulan Perkhidmatan : Pelaksana

Bilangan Kekosongan : Satu Ratus Lima Puluh Dua (152) Jawatan

Tempat Kekosongan :
Ibu Pejabat JKR (35)
JKR Kudat (5)
JKR Kota Marudu (3)
JKR Pitas (7)
JKR Kota Kinabalu (6)
JKR Papar (3)
JKR Penampang (6)
JKR Tuaran (2)
JKR Beaufort (5)
JKR Kuala Penyu (6)
JKR Sipitang (6)
JKR Keningau (5)
JKR Nabawan (6)
JKR Tambunan (6)
JKR Tenom (5)
JKR Sandakan (5)
JKR Beluran (7)
JKR Kinabatangan (7)
JKR Telupid (7)
JKR Tawau (4)
JKR Kunak (6)
JKR Lahad Datu (4)
JKR Semporna (6)

Taraf Jawatan : Tetap
Jadual Gaji: Gred H11 : RM1,218.00 – RM2,939.00
Kenaikan Gaji Tahunan : RM80.00

SYARAT LANTIKAN

a) Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
(Gaji permulaan ialah pada Gred H11: RM1,218.00)

b) Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang – kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat peringkat Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan

CARA MEMOHON


Pemohonan hendaklah dibuat secara ONLINE SAHAJA dengan melayari Laman web Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sabah di alamat 


Calon-calon yang mendaftar buat kali pertama secara ONLINE hendaklah memastikan maklumat diisi dengan lengkap. Permohonan yang dikemukakan hendaklah bersesuaian dengan kelayakan akademik seperti yang diiklankan di dashboard calon.

Hanya calon - calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temuduga.

Salinan Sijil - Sijil Asal (sijil lahir / kad pengenalan pemohon / kad pengenalan
kedua ibubapa [sijil mati jika berkaitan] / sijil-sijil akademik dan dokumen - dokumen lain yang berkaitan dan disyaratkan dalam iklan ini HANYA perlu dibawa apabila anda berjaya dipanggil untuk ditemuduga kelak.

TARIKH TUTUP PERMOHONAN ADALAH PADA 10 SEPTEMBER 2020, (KHAMIS)



42 comments:

  1. Assalamualaikum.. bantu saya ba untuk isi borang pembantu awam bahagian Kunak ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. https://espans.sabah.gov.my/login/awam.php

      Delete
  2. ini betul kah ndak owh .. sia copy itu link knapa inda dpt .. kluar noti pulak idihhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin masalah capaian ramai memohon.

      https://espans.sabah.gov.my/login/awam.php

      Delete
  3. Macam mana mhu apply ni.. Bnyk kali sdh saya msuk tu link, tpi tidak mohonpn berulang2 juga dia suruh masuk tu link

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin masalah capaian ramai memohon.

      https://espans.sabah.gov.my/login/awam.php

      Delete
  4. Knapa tdak dpat tkan tu link... Copy pun tdak dpat mcam mna mau apply hahaha siot btul la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin masalah capaian ramai memohon. Harap bersabar

      https://espans.sabah.gov.my/login/awam.php

      Delete
  5. Replies
    1. Mungkin masalah capaian ramai memohon. Harap bersabar

      https://espans.sabah.gov.my/login/awam.php

      Delete
  6. Itu link bunga² ja ka tu ahah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin masalah capaian ramai memohon. Harap bersabar

      https://espans.sabah.gov.my/login/awam.php

      Delete
  7. Replies
    1. Mungkin masalah capaian ramai memohon. Harap bersabar

      https://espans.sabah.gov.my/login/awam.php

      Delete
  8. Replies
    1. Sila memohon.

      https://espans.sabah.gov.my/login/awam.php

      Delete
  9. Replies
    1. Mohon secara online. Lengkapkan

      https://espans.sabah.gov.my/login/awam.php

      Delete
  10. Sekarg susa bh cri kerja..kalau xda org dalam..��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tidak juga bah. Usaha dan terus berusaha

      Delete
  11. Bantu saya untuk isi borang pembantu awam.macam mana mahu ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mohon secara online. Lengkapkan data, dan upload dokumen dikehendaki

      https://espans.sabah.gov.my/login/awam.php

      Delete
  12. Cara aply mcmna mana link yg harus di masuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin masalah capaian ramai memohon. Harap bersabar

      https://espans.sabah.gov.my/login/awam.php

      Delete
  13. Replies
    1. Mungkin masalah capaian ramai memohon. Harap bersabar

      https://espans.sabah.gov.my/login/awam.php

      Delete
  14. Tidak boleh get through...kenapa tu link?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin masalah capaian ramai memohon. Harap bersabar

      https://espans.sabah.gov.my/login/awam.php

      Delete
  15. Dari 2016 nda pernah get through ni link. Bikin curiga hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin masalah capaian ramai memohon. Harap bersabar

      https://espans.sabah.gov.my/login/awam.php

      Delete
  16. Kalau sdh klik tu kenapa mau isi balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin masalah capaian ramai memohon. Harap bersabar

      https://espans.sabah.gov.my/login/awam.php

      Delete
    2. sudah isi profail..balik2 juga disuruh isi balik profail..

      Delete
  17. Knp tidak dpt login lpas sya daftar
    Mau reset pasaword pun dia bilang teda acc???

    ReplyDelete
  18. Boleh tau cara aply kerja ni?

    ReplyDelete
  19. Boleh bagi tahu cara memohon kerja ni?

    ReplyDelete
  20. Knpa sya balik2 try x dpt ni.

    ReplyDelete
  21. Susah nk masuk link ni...sapa nk bantu ni..

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum....bagaimana nak mengisi ini...allahu pening²

    ReplyDelete
  23. Sya x pndai bagi pdf dlm bentuk fail. Mcm mna tu ah?

    ReplyDelete